8 Ekim 2010 Cuma

YAŞAM ADAPTASYON EVİ

İstanbul Sağlık Müzesi ekibi olarak, kazanmış olduğumuz Leonardo Da Vinci 2010 Vetpro Hareketlilik Projesi ortaklarımızdan İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulmuş olan Ada Ev ziyaretinde bulunduk. Ülkemizde engelli bireylerin varlığı ne toplum olarak, ne de kamusal alanlarda (maalesef) önemsenmediği ve sosyal yaşamdan uzaklaştırıldığı düşünülünce bu yapılan çalışmanın çok gerekli olduğu ve desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Burada hastaların yaşama adapte olmaları konusunda tüm hususlar düşünülmüş ve minimum maaliyetle buna uygun yapılanmaya gidilmiştir. Bu projeyi gerçekleştiren kişilerin fazlasıyla özverili çalıştıklarını gözlemledim. Bence, bu proje örnek alınıp farklı hastanelerde, farklı illerde ve belki sadece hastaneler değil farklı kuruluşların bünyesinde de kurulmalı.


YAŞAM ADAPTASYON EVi

Engelli bireylerin, bireysel yaşam yetilerini ve hobilerini yeniden keşfetmeleri amacıyla İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Yaşam Adaptasyon Evi Birimi Mart 2008'den itibaren faaliyetini sürdürmektedir. Projenin kurucusu ve yöneticisi Uz.Dr. Sibel DEĞİM'dir.

AdaEvi ortalama 20-25 kişi için tasarlanmış olup, burada Zuhal ÖZTEKİN eşliğinde ve gönüllü uzmanlarla saz, gitar, ud, perküsyon vb. enstrümanların kullanımı, resim, seramik, ahşap boyama, ebru sanatı gibi el sanatı, drama-psikodrama, maket uçak yapımı, bilgisayar, satranç, tavla gibi eğitimler yapılmaktadır.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder