16 Nisan 2015 Perşembe

26-29 MART ExpoMED EURASİA 2015

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Araştırmaları Şubesi Müze Birimi olarak expoMED Eurasia 2015 fuarına sergi ve etkinlik programıyla katılım sağlanmıştır.

Fuar etkinliği kapsamında müze uzmanları Aysun Kaynak, Güler Uygun ve Sibel Alemdar tarafından düzenlenen sergi teması; Sıhhi Müze/Sağlık Müzesinin Hastalıklarla Mücadelesi” olarak belirlenmiştir. 1918 yılında, halkı salgın hastalıklara karşı bilinçlendirmek, korunma yöntemlerini anlatmak amacıyla açılan Sıhhi Müzenin, bu amaç çerçevesinde yaptığı yağlıboya tablolardan örnekler sunulmuştur. İstanbul Sağlık Müzesi koleksiyonundan, bulaşıcı hastalıklarla mücadeleyi belgeleyen süreli yayınlar ve broşürler, laboratuvar nesneleri, fotoğraflar, filmler ve ayrıca koleksiyoner Nihat Cimrinin katkılarıya Cumhuriyet Dönemi tıp tarihine ışık tutan değerli pul koleksiyonu yer almıştır. Bununla beraber standımızda; koleksiyon eserimiz olan, 1890-1900 Fransa/Vigot Freres üretimi, İnsan iç organlarının katman katman gösterildiği, İnsan Anatomi Atlası görselinin kullanıldığı Müze Hatıra Panosunda , ziyaretçiler hatıra fotoğrafı çektirerek eğlenceli vakit geçirmiştir.

Fuar süresince, Müdür Yardımcısı Bekir Turan'ın katkıları ve PTT ile işbirliği sonucunda İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Müzesi'ne özel hazırlanan pul, zarf ve damga ile “ExpoMED 2015 İlk Gün Zarfı Etkinliği” PTT görevlileri yardımı ile gerçekleştirilmiştir.

Finansal olarak sergimiz; İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Medikal Park Sağlık Hizmetleri A.Ş. ve Romed Medikal Hizmetler Firması katkıları ile hayata geçirilmiştir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder