31 Ekim 2011 Pazartesi

Engelsiz Müze Kampanyası

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Müzesi'nin sürdürülebilirliği kapsamında müzelere erişim sorununu, engellilerin sosyal ve kültürel hayata dahil olmasının önündeki engellerden biri olarak görmektedir. Müzemiz bu nedenle çalışmalarında bilim, kültür ve sanat forumu yaratarak; çocuklar, gençler, aileler, engelliler ve toplumun tüm bireylerini kapsayacak farklı bir müze deneyimi yaşatmayı hedeflemektedir.


İstanbul Sağlık Müzesi "Geçmişten Geleceğe: Avrupa'da Halk Sağlığı ve Tıp Bilimleri Müzeleri" AB Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci VETPRO Hareketlilik Projesi ile Avrupa müze, galeri ve kütüphanelerinde organizasyon yapıları, yönetim modelleri, engelli bireylere yönelik sosyal sorumluluk yaklaşımlarını inceledi. Edinilen deneyimler ışığında erişilebilir sergileme tasarım standartları oluşturdu.



Engellilere yönelik sergileme ve sunum tekniklerinin planlanması konusunda rehber olmasını hedeflediğimiz bu çalışma; İstanbul Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon EAH Adaptasyon-Hobi Evi işbirliğiyle oluşturdu.



İstanbul Sağlık Müzesi olarak, ülkemizde bu alandaki çalışmalara sürdürülebilir katkı sağlamak amacıyla hazırladığımız ''Engelsiz Müze Rehberi" ile müze yöneticileri, küratörleri, engelli derneklerini, şehir planlamacılarını, mimarları ve sivil toplum kuruluşlarını da içine alan disiplinler arası bir tartışma forumu oluşturacağımıza inanıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder