25 Mart 2010 Perşembe

Türkiye'nin İlk Sağlık Müzesi

Türkiye’de kurulan ilk ve tek Sağlık Müzesi olan müzemiz, 1917 yılında İstanbul nüfusunun büyük bir bölümünü etkileyen salgın hastalıklara karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla kurulmuştu. 1940’larda ziyaretçi sayısı ayda 9000’e ulaşan; 1960’lı yıllara kadar İstanbul’daki her ilkokulun ziyaret ettiği Sağlık Müzesi, işlevini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. 1988–1989 arasında yapılan onarımın ardından kapatılarak, Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binasına dönüştü. Bu süre içinde müze, koleksiyonunun büyük bir bölümünü yitirdi.

2007 yılında Sağlık Müdürlüğü sağlığın geliştirilmesi yaklaşımıyla eski Sağlık Müzesi’ni yeniden canlandırmaya karar vermiştir.

Vizyonumuz
Sağlık konusunda etkin, sürdürülebilir, öncü bir kültür kurumu olmaktır.

Misyonumuz
Toplumda sağlıklı yaşama bilincinin oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak, bireylerin sağlığının değerini bilme ve yönetme becerilerinin gelişmesini desteklemek, disiplinler arası işbirliği içinde tıp ve toplum arasındaki iletişimi güçlendirmek, sağlık alanındaki kültürel mirası koruma bilinci geliştirmek, Sağlık Müdürlüğü’nün kurum içi ve kurum dışı iletişimini güçlendirerek kurumsal kimliğine katkıda bulunmaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder