18 Nisan 2012 Çarşamba

EkspoMED 2012

KEŞFET, İZLE, KATIL, EĞLEN!


İstanbul Sağlık Müzesi, 2012 EkspoMED Fuarı'nda düzenlediği etkinlikle ziyaretçilerini sağlıklı, eğlenceli bir güne davet etti. Küratörlüğünü Necla Güher'in yaptığı etkinlikte; insan macerası, tarihsel süreç içinde değişen sağlık algısı ve sağlığın toplum-kültür-bilim için birleştirici yönü ele alındı.


“Keşfet! Kendinizi hiç böyle görmediniz! Karıştırmak serbest!” , “izle! Acaba şimdiden önce sağlığımız için neler yaptık?”, “Katıl! Tesadüf olamaz? Yoksa şans mı? Ya da kısmet?” , “Eğlen! Tut-fırlat, bul-karıştır, kokla-ye!” başlıkları altında toplanan etkinlik, insan macerasına biraz farklı bakmayı, sağlık bilgisinin eğlenceli ama düşündürücü yönlerini ziyaretçilerine aktarmayı hedefledi.

Avrupa sağlık müzeleri ve İstanbul Sağlık Müzesi arşivinden video kayıtlar seçilerek sağlık algısının dönüşümü gösterime sunuldu.



X,Y kromozomları ile başlayan insan macerası, “Kız mı erkek mi?” oyunu ile interaktif hale getirildi. İnsan anatomisi ve fizyolojisi eğlenceli, sürpriz nesnelerle benzerlik kurularak anlatıldı. 12-15 Nisan 2012 tarihleri arasında Sağlık Müzesi'nin ulaştığı ziyaretçi sayısı 1164 oldu.


Küratör: Necla Güher

Etkinlik Tasarımı: Aysun Kaynak, Necla Güher, Sibel Alemdar, Güler Uygun

Grafik tasarım: Sibel Alemdar, Ajans 13

Metinler: Aysun Kaynak, Güler Uygun